Aiemmalta ammatiltani olen erityiskasvatuksen ja vammaistyön sosionomi (AMK) vuosimallia 2013. Olen tehnyt töitä kehitysvammaisten parissa.

Perustin Herkkä Sydän toiminimeni syyskuussa 2021. Herkkä Sydän nimi tuli minulle meditaation kautta. Ensin minulle annettiin sydän kuvio. Kysyin, millainen sydän. Sain vastauksena muistoja, kun minua on sanottu liian herkäksi. Ja uudempia muistoja, joissa sanotaan hyvällä, miten herkkä olen. Totesin, että valjastan tämän entisen "heikkouteni" olemaan jatkossa vahvuuteni; olemaan yritykseni johtotähti. Toivon, että myös asiakkaani voivat olla kanssani juuri sitä mitä ovat. Olematta liian sitä tai tätä tai liian vähän tuota. Olemme jokainen omanlaisiamme ja tällä hetkellä tämmöisä. Ja se riittää. Se on enemmän kuin tarpeeksi. Se on juuri niin kuin sen kuuluukin juuri nyt olla.

Maisa Launonen

Hei, olen Maisa. Elämäni motoksi voisin sanoa: "Kaikki alkaa rakkaudesta.". Kaikkialla on rakkautta, jos haluamme ja jaksamme nähdä sen.

Asustelen Toivakassa pellon reunassa mieheni ja kolmen lapseni kanssa - plus musta kaniherra Pöpöti Töppönen on ilonamme myös. Hevoseni ei asu meidän tontilla, mutta lähellä kuitenkin. Haaveilen, että joskus tarjoan hevosiin/muihin eläimiin liittyviä hetkiä erilaisille ihmisryhmille ja saisin antaa eläinten kaivaa ihmisten sisäistä rauhaa esiin. Kuten eläimet ja etenkin hevoset tekevät minulle.

Refleksologiaan innostuin keskimmäisen raskauteni aikana, kun sain hoidoilla helpotusta liitoskipuihin ja pystyin jatkamaan lenkkeilyä raskauden loppuun asti. Silloin (vuoden 2016 keväänä) päätin, että joskus opiskelen refleksologiksi itsekin. Aloin vähäsen opiskelemaan sitä kirjoista ja painelin perheen ja ystävien jalkoja. Oppimisen into kasvoi vain entisestään saadessani jo näistä pienistä kokeiluista huomata hoitomuodon toimivuuden - myös minun tekemänäni! Vuoden 2021 tammikuussa aloitin refleksologin koulutuksen Medika Novassa. Medikanovalla koulutus on yli tuhannen opintotunnin kokonaisuus. Siihen kuuluu refleksologisten karttojen ja hoitojen lisäksi muun muassa mielenterveystyön ja lääketieteen perusteet sekä ravitsemusoppi. Olen Luonnonlääketieteen keskusliiton (LKL ry) opiskelijajäsen.

Kantele. Upea ystäväni jo lapsuudesta. Olen nuorena opiskellut musiikkiopiston perustason. Lapsien saannin myötä kanteleen soittaminen välillä jäi kunnes kantele palasi taas mieleni ilahduttajaksi ja sittemmin olen aloittanut kantelerentoutuksen ryhmille ja ottanut kanteleen osaksi hyvinvointi-iltoja.

Enkelihoitajakoulutuksen kävin Sanni Nevalaisella syksyllä 2023. Nautin pitää enkelihoitoja yksilöllisesti ja ryhmille.


Kiitos Sinulle ajastasi.

Rakkaudella, Maisa