Maisa Launonen

Hei, olen Maisa. Elämäni motoksi voisin nykyään sanoa: "Kaikki alkaa rakkaudesta.", koen olevani "rakkauden oppilas". Tällä tarkoitan sitä, että kaikkialla on rakkautta, jos sen haluaa nähdä. Aina se ei ole helpointa, mutta sehän tekee elämästä mielenkiintoisempaa ja vähäsen jopa jännittävää. Joskus ärsyttävääkin - kuitenkin lähinnä hyvällä tavalla. Haluan jatkuvasti oppia uutta ja kehittää itseäni niin ammatillisesti kuin myös elämässä muutenkin. Elämä tuntuu olevan tasapainon jatkuvaa etsimistä, mikä on minun näkökulmastani mielenkiintoista. Ajattelen, että ihminen on kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen (fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen).


Asustelen Toivakassa pellon reunassa mieheni ja kolmen lapseni kanssa - plus musta kaniherra Pöpöti Töppönen on ilonamme myös. Olen luonteeltani positiivinen, minulla on tapana nähdä asioissa jotain hyvää. Olen eläinrakas, tykkään leipoa erityisruokavaliota noudattaen eli erilaisia ohjeita kokeillen, nautin ulkoilusta metsässä (minut voi bongata puita halailemasta) ja pidän myös erilaisista luovista askareista kuten maalaamisesta ja makrameen teosta.

Aiemmalta ammatiltani olen erityiskasvatuksen ja vammaistyön sosionomi (AMK). Olen tehnyt töitä kehitysvammaisten parissa. Perustin Herkkä Sydän toiminimeni syyskuussa 2021. Siirryin täysiaikaiseksi yrittäjäksi helmikuussa 2022. Herkkä Sydän nimi tuli minulle meditaatioiden kautta. Ensin silmiini annettiin sydän kuvio. Olenkin piirrellyt sydämiä niin kauan kuin muistan. Kouluajoista asti, ainakin yläkoulusta, piirtelin sydämiä vihkojen ja monisteiden kulmiin. Meditaatiossa kysyin millainen sydän. Sain vastauksena muistoja, kun minua on sanottu liian herkäksi. Ja uudempia muistoja, joissa sanotaan hyvällä, miten herkkä olen. Totesin siis, että valjastan tämän entisen heikkouteni vahvuudekseni ja olemaan yritykseni johtotähti. Toivon, että myös asiakkaani voivat olla kanssani juuri sitä mitä ovat. Olematta liian sitä tai tätä tai liian vähän tuota. Olemme jokainen omanlaisiamme ja tällä hetkellä tämmöisä. Ja se riittää. Se on enemmän kuin tarpeeksi. Se on juuri niin kuin sen kuuluukin juuri nyt olla.

Refleksologiaan innostuin keskimmäisen raskauteni aikana, kun sain hoidoilla helpotusta liitoskipuihin ja pystyin jatkamaan lenkkeilyä raskauden loppuun asti. Silloin (vuoden 2016 keväänä) päätin, että joskus opiskelen refleksologiksi itsekin. Aloin vähäsen opiskelemaan sitä kirjoista ja painelin perheen ja ystävien jalkoja. Oppimisen into kasvoi vain entisestään saadessani jo näistä pienistä kokeiluista huomata hoitomuodon toimivuuden. Vuoden 2021 tammikuussa aloitin refleksologin koulutuksen Medikanovassa. Nyt (maaliskuussa 2022) olen noin opintojeni puolivälissä. Medikanovalla koulutus on yli tuhannen opintotunnin kokonaisuus. Siihen kuuluu refleksologisten karttojen ja hoitojen lisäksi muun muassa mielenterveystyön ja lääketieteen perusteet sekä ravitsemusoppi. Olen Luonnonlääketieteen keskusliiton (LKL ry) opiskelijajäsen.

Eteeriset öljyt tulivat elämääni syyskuussa 2019 ja sain niistä heti iloa hyvinvointiini. Ihastuttavaa on myös se, että eteerisiä öljyjä voi käyttää myös heijastepisteiden kautta. Kehomme on niin viisas, että osaa kuljettaa öljyjen voiman juuri oikeaan paikkaan. Tämän ne toki osaa, vaikkei käyttäjä tietäisi heijasteiden paikkoja. Puhtaat eteeriset öljyt ovat voimakkainta luonnon antia. Opastan mielelläni niiden käytössä. Minun valintani eteerisissä öljyissä ja monissa muissa hyvinvointituotteissa on Young Living. Suosittelen näitä mielelläni ja autan valinnassa sekä käytössä.

Kantele. Upea ystäväni jo lapsuudesta. Olen nuorena opiskellut musiikkiopiston perustason. Lapsien saannin myötä kanteleen soittaminen välillä jäi kunnes kantele pomppasi taas mieleni ilahduttajaksi ja sittemmin olen aloittanut kantelerentoutuksen ryhmille ja ottanut kanteleen osaksi hyvinvointi-iltoja.

Kaikkea toimintaani ja tapahtumia voit seurata facebookissa ja instagramissa. Löydyn Herkän Sydämen nimellä.


Lämmin kiitos sinulle ajastasi. Toivottavasti tapaamme.

Rakkaudella Maisa Launonen